Hírek

Oldalak

X. Romológus konferencia

Felhívás nemzetközi online konferencián való részvételre

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romológia és Nevelésszociológia Tanszéke, a Romológiai Kutatóközpont és a Wlislocki Henrik Szakkollégium szervezésében a

rovat: Egyéb

Országos szakkollégiumi konferencián jártunk…

A cikk szerzői: Trendl Fanni és Mogyorósi Renátó 

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium a Szegedi Tudományegyetemmel közösen megrendezte a Roma Szakkollégiumok Országos Tudományos Konferenciáját 2018. március 9.-én, melyre a PTE Wlislocki Henrik Szakkollégiumot is meghívták. A konferencián Dr. Orsós Anna, Gaál Gabriella, Dobó Tibor és jómagam képviseltük a pécsi szakkollégiumot. Az egyes előadásokat neves szakértők értékelték - köztük Orsós Anna - és nyújtottak, többek között nekünk is szakmai tanácsokat a tudományos kutatásaink folytatásához.

rovat: Egyéb

Februári projekthétvége

A cikk szerzője: Laboda Lilla

 

rovat: Egyéb

Beszámoló a januári projekthétvégéről

A cikk szerzője: Kátai Dalma

Január utolsó hétvégéjén került sor a félév utolsó projekthétvégéjére, aminek a Gandhi Gimnázium adott helyet. A hétvége egyik legfontosabb eleme a közösségépítés volt, amiben segítségünkre volt egy csapatépítő tréner. Pénteken megbeszéltük azokat a dolgokat, amiket vártunk ettől a három naptól, és azokat a dolgokat is, amiket mi teszünk hozzá, hogy sikeresebb legyen. Este összegyűltünk ismét, és activity-t játszottunk, ami igazán feldobta a hangulatot, és nagyon jókat nevettünk mind!

rovat: Egyéb

KRSZH találkozó

A cikk szerzői: Farkas Klaudia Kata és Orsós Melinda

2018. január 20.-án Budapesten megrendezésre került a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói, és alumni találkozója, melyre a Wlislocki Henrik Szakkollégium hallgatóit is meghívták. Az eseményre hivatalos volt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is, valamint két kiemelkedő tehetségű roma származású énekes: Pápai Joci, és Molnár Ferenc „Caramel”.

rovat: Egyéb

Dr. Orsós Anna kapta a Faluhelyi Ferenc-díjat

A cikk a btk.pte.hu oldalon jelent meg.

Több évtizedes, magas színvonalon végzett oktatói, kisebbségkutatói és tudományszervezői munkásságának, a magyarországi cigány szellemi élet gazdagításában és közösségük építésben elért sikereinek elismeréseként a Faluhelyi Ferenc Díj kitüntetést adományozta a pécsi önkormányzat dr. Orsós Anna tanszékvezető egyetemi docens részére. Pécs nemzetiségi díját 2017. december 22-én adta át Decsi István alpolgármester.

rovat: Egyéb

Portuguese Adventures - A Sunny Conference From Winter to Summer with WHSz

he University of Pécs's Wislocki Henrik College (WHS), on 27-28 November 2017, was invited by the Portuguese Ministry of the Prime Minister and the Calouste Gulbenkian Foundation to attend the conference "Opening of an ERA of Social Innovation". We would also like to thank the organizers for this opportunity. 

rovat: Egyéb

Portugál kalandok - napsütéses konferencia - Télből a nyárba a WHSz-szel

A cikk szerzője: Trendl Fanni

A Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégiuma (WHSz) 2017. november 27-28-án az Opening up to an ERA of Social Innovation című konferencián vett részt a Portugál Miniszterelnökség és a Calouste Gulbenkian Alapítvány meghívására. A lehetőséget ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek. A konferencián a WHSz-t 13-an képviseltük.

rovat: Egyéb

Felvételi felhívás - 2018. január

A PTE Wlislocki Henrik Szakkollégiuma

rovat: Egyéb

Nyílt nap a PTE BTK-n

A cikk szerzői: Laboda Lilla, Trendl Fanni.

 

rovat: Egyéb

Verzió 14 Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

A cikk szerzői: Balogh Elvira, Orsós István. 

rovat: Egyéb

Benyomások és gondolatok északkelet-magyarországi utamról a WHSZ-el karöltve

A cikk szerzője: Drubina Zoltán Gábor. 

Mióta a Wlislocki Henrik Szakkollégium tagjai között tudhatom magam, sok meghatározó, pozitív élmény ért és hagyott nyomot a mindennapjaimon.

rovat: Egyéb

Szeptemberi összetartás

A cikk szerzője: Mester Anna.

Szakkollégiumunk egyik programja az Összetartás. Havonta kerül megrendezésre a kollégisták számára és ahogy a neve is sugallja, értünk van, hogy a bennalvós hétvégéken kívül is együtt lehessen a csapat. Általánosan megközelítve, ami miatt az összejövetel a nevét kaphatta: hogy közösen megbeszéljük az adott hónap történéseit a szakkollégiummal kapcsolatban, valamint lehetőségünk nyíljon személyes beszámolók elmondására, illetve az adott problémák megbeszélésére is. Ez a szeptemberi hónapban is így alakult. 

rovat: Egyéb

Kutatók éjszakája 2017 - Interaktív honfoglaló a cigányság és az érzékenyítés témakörében

A Wlislocki henrik Szakkollégium 2001 óta működik. Célja, hogy a szakkollégiumba gyűjtse a PTE-re érkező cigány/roma és/vagy hátrányos helyzetű hallgatókat, illetve a romológia iránt érdeklődőket. Megvalósuló programjainak célja, hogy a szakkollégistákat támogassa egyetemi tanulmányaik elvégézéseben, magasabb szakmai, tudományos ismeretek elsajátításában és hogy a társadalmi szerepvállalás iránt elkötelezett közösséget hozzon létre.

Interaktív honfoglaló a cigányság és az érzékenyítés témakörében. A csapatok játékos keretek között elmélyülhetnek az adott témában, nyíltan beszélgethetnek róla. A játék végén lehetőségük van a Wlislocki Henrik Szakkollégium hallgatóival is további ismeretek szerezni.

rovat: Egyéb

Keresztény Roma Szakkollégium Hálózat tanévnyitó konferencia - ahogy mi láttuk

A cikk szerzői: Kismarci Heni és Kristály Christopher.

 

Idén újra megrendezésre került a Keresztény Roma Szakkollégium Hálózat (KRSZH) tanévnyitó konferenciája, melyen a Wlislocki Henrik Szakkollégium számára is biztosítottak négy fő számára helyet. Így a konferencián részt tudtunk venni. Név szerint: Horváth Rajmund, Kismarci Henrietta, Kristály Christopher és Trendl Fanni. 

rovat: Egyéb

Új év, új élmények

A cikk szerzője: Kalányos Péter.

Immár sokadik alkalommal ad helyszínt a Gandhi Gimnázium a Wlislocki Henrik Szakkollégium által megrendezett projekt hétvégének. Idén szeptemberben, 31 ösztöndíjas és 1 vendéghallgató vett részt az eseményen.

rovat: Egyéb

A Jubileum 650 PTE Nap margójára

A cikk szerzője: Kismarci Henrietta. 

Szeptember 2-án az egyetemalapítás alkalmából rendezett nyilvános rendezvényen az egész napos programokon sokan vettek részt, hogy az PTE felhívására együtt ünnepeljék meg a 650 évvel ezelőtt alapított első magyar egyetem születését. A Pécsi Tudományegyetem 2017. szeptember 2.-án egy mindenki számára nyitott rendezvényt tartott, ahol a Wlislocki Henrik Szakkollégium is részt vehetett, kapcsolatot teremthetett az érdeklődőkkel, kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

rovat: Egyéb

Oldalak

You shall not pass!