Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

KRSZH találkozó

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A cikk szerzői: Farkas Klaudia Kata és Orsós Melinda

2018. január 20.-án Budapesten megrendezésre került a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói, és alumni találkozója, melyre a Wlislocki Henrik Szakkollégium hallgatóit is meghívták. Az eseményre hivatalos volt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is, valamint két kiemelkedő tehetségű roma származású énekes: Pápai Joci, és Molnár Ferenc „Caramel”.

A nap reggelivel kezdődött a Magyar Tudományos Akadémia székhelyén, majd köszöntő beszédekkel folytatódott a díszteremben. Megismerhettük néhány „öregdiák” életét a szakkollégiumi tapasztalatuk szempontjából. Ekkor szólalt fel a korábbi WHSz-es hallgató, Orsós János is. A program levezetéseképpen Pápai Joci előadta a Dal győztes Origó című dalát, mellyel az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot. Az utolsó produkcióként egy zsoltárt hallgathattunk meg Carameltől.

Ugyan a pécsi Wlislocki Henrik Szakkollégium nem kapott különösebb figyelmet a rendezvény során, a hallgatók nagyon jól érezték magukat a korai indulás ellenére is, ahol is számos fotót sikerült készítenünk az énekesekkel.

 

rovat: 
You shall not pass!