Februári projekthétvége

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A cikk szerzője: Laboda Lilla

 

Februárban a szakkollégiummal Debrecenbe utaztunk, azzal a céllal, hogy részt vegyünk a Keresztény Roma Szakkollégiumi hálózat foci kupáján. Az eseményt minden évben megtartják, és a nyertes csapat viheti haza a vándorkupát. 

Pénteken késő délután indultunk útnak, és éjjel érkeztünk meg szállásunkra a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium kollégiumába. A fogadtatás nagyon kedves volt és vendégszerető, mivel az éjjel közepén vacsorával vártak a szakkollégisták. Ezáltal másnap újult erővel tudtunk részt venni a kupán. 

Szombaton a csapatunk nagy lelkesedéssel és sok küzdelemmel vett részt a focimeccseken. Ellenben nem csak a focisták voltak nagyon kitartatóak, hanem a szurkoló lányok és fiúk is. A meccsek ideje alatt lelkesen hajráztak, és rázták pom-pomjaikat, még egy rövid kis dalt is kántált mindenki. Az első körben továbbjutottunk, de sajnos a második fordulóban a csapatunk kiesett. Habár ez minket egyáltalán nem keserített el, talán azért mert nekünk az élmény fontosabb volt. Fiaink így is helyt álltak, és büszkék voltunk rájuk. A nap második felében pihentünk, és a vendéglátó szakkollégistákkal ismerkedtünk meg. Ismét vacsorával és közös programmal készültek. Mindenki nagyon jól érzete magát, és új barátságok is kialakultak. 

Vasárnap ellátogattunk az Agóra Tudományos Élményközpontba. Ez mindenki számára nagyon hasznos és érdekes volt. Megnézhettük a zenélő villámokat, a speciális színtelen szobát, és kipróbálhattuk az interaktív játékokat. Így a sok élmény után jó kedvvel indulhattunk vissza Pécsre.

 

rovat: 
You shall not pass!