Beszámoló a januári projekthétvégéről

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A cikk szerzője: Kátai Dalma

Január utolsó hétvégéjén került sor a félév utolsó projekthétvégéjére, aminek a Gandhi Gimnázium adott helyet. A hétvége egyik legfontosabb eleme a közösségépítés volt, amiben segítségünkre volt egy csapatépítő tréner. Pénteken megbeszéltük azokat a dolgokat, amiket vártunk ettől a három naptól, és azokat a dolgokat is, amiket mi teszünk hozzá, hogy sikeresebb legyen. Este összegyűltünk ismét, és activity-t játszottunk, ami igazán feldobta a hangulatot, és nagyon jókat nevettünk mind! Természetesen a farkasszem világbajnokságról sem szabad megfeledkeznünk, ami szintén nagyon jól sikerült. 

Szombaton ismét folytattuk a csapatépítést. Csoportokat alakítottunk, és kooperatív módszerekkel dolgoztunk, így a csapat minden tagjának meg volt a maga feladata, és senki sem maradt ki a munkából. Ezzel a módszerrel például minden csapatnak fel kellett dolgoznia egy a közösség által problémának vélt tényezőt, és lehetséges megoldásokat kellett rá találni. Este filmklubot szerveztünk, ahol az Imperium című filmet néztük meg, ami a rasszizmus témakörét boncolgatja egy „érdekes” nézőpontból. A történet főhőse Nate Foste,r egy fiatal és idealista FBI ügynök, aki beszivárog egy neonáci terrorista csoportba, hogy meghiúsítsa a banda következő nagy dobását. A fehérek felsőbbrendűségét hirdető alvilági mozgalom tagjaként nem csak az 'ellenséget', de önmagát is le kell győznie. 

Vasárnap több eddig általam még nem ismert, és nagyon érdekes játékokat játszottunk, amelyek egymásra figyelést, valamint igen erős koncentrációt igényeltek. 

A hétvége nagyon gyorsan eltelt, és szinte egy pillanatnak tűnt. Jól éreztem magam, és úgy érzem a képzés hasznos volt mindannyiunk számára, mert jobban figyeltünk egymásra. Mindenki elgondolkodott azon, hogy egy közösség mibenléte nagyban függ attól, hogy az egyének mit tesznek hozzá.

 

rovat: 
You shall not pass!