Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

Hírek

Oldalak

Dr. Orsós Anna kapta a Faluhelyi Ferenc-díjat

A cikk a btk.pte.hu oldalon jelent meg.

Több évtizedes, magas színvonalon végzett oktatói, kisebbségkutatói és tudományszervezői munkásságának, a magyarországi cigány szellemi élet gazdagításában és közösségük építésben elért sikereinek elismeréseként a Faluhelyi Ferenc Díj kitüntetést adományozta a pécsi önkormányzat dr. Orsós Anna tanszékvezető egyetemi docens részére. Pécs nemzetiségi díját 2017. december 22-én adta át Decsi István alpolgármester.

rovat: Egyéb

Portuguese Adventures - A Sunny Conference From Winter to Summer with WHSz

he University of Pécs's Wislocki Henrik College (WHS), on 27-28 November 2017, was invited by the Portuguese Ministry of the Prime Minister and the Calouste Gulbenkian Foundation to attend the conference "Opening of an ERA of Social Innovation". We would also like to thank the organizers for this opportunity. 

rovat: Egyéb

Portugál kalandok - napsütéses konferencia - Télből a nyárba a WHSz-szel

A cikk szerzője: Trendl Fanni

A Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégiuma (WHSz) 2017. november 27-28-án az Opening up to an ERA of Social Innovation című konferencián vett részt a Portugál Miniszterelnökség és a Calouste Gulbenkian Alapítvány meghívására. A lehetőséget ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek. A konferencián a WHSz-t 13-an képviseltük.

rovat: Egyéb

Felvételi felhívás - 2018. január

A PTE Wlislocki Henrik Szakkollégiuma

rovat: Egyéb

Nyílt nap a PTE BTK-n

A cikk szerzői: Laboda Lilla, Trendl Fanni.

 

rovat: Egyéb

Verzió 14 Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

A cikk szerzői: Balogh Elvira, Orsós István. 

rovat: Egyéb

Benyomások és gondolatok északkelet-magyarországi utamról a WHSZ-el karöltve

A cikk szerzője: Drubina Zoltán Gábor. 

Mióta a Wlislocki Henrik Szakkollégium tagjai között tudhatom magam, sok meghatározó, pozitív élmény ért és hagyott nyomot a mindennapjaimon.

rovat: Egyéb

Szeptemberi összetartás

A cikk szerzője: Mester Anna.

Szakkollégiumunk egyik programja az Összetartás. Havonta kerül megrendezésre a kollégisták számára és ahogy a neve is sugallja, értünk van, hogy a bennalvós hétvégéken kívül is együtt lehessen a csapat. Általánosan megközelítve, ami miatt az összejövetel a nevét kaphatta: hogy közösen megbeszéljük az adott hónap történéseit a szakkollégiummal kapcsolatban, valamint lehetőségünk nyíljon személyes beszámolók elmondására, illetve az adott problémák megbeszélésére is. Ez a szeptemberi hónapban is így alakult. 

rovat: Egyéb

Kutatók éjszakája 2017 - Interaktív honfoglaló a cigányság és az érzékenyítés témakörében

A Wlislocki henrik Szakkollégium 2001 óta működik. Célja, hogy a szakkollégiumba gyűjtse a PTE-re érkező cigány/roma és/vagy hátrányos helyzetű hallgatókat, illetve a romológia iránt érdeklődőket. Megvalósuló programjainak célja, hogy a szakkollégistákat támogassa egyetemi tanulmányaik elvégézéseben, magasabb szakmai, tudományos ismeretek elsajátításában és hogy a társadalmi szerepvállalás iránt elkötelezett közösséget hozzon létre.

Interaktív honfoglaló a cigányság és az érzékenyítés témakörében. A csapatok játékos keretek között elmélyülhetnek az adott témában, nyíltan beszélgethetnek róla. A játék végén lehetőségük van a Wlislocki Henrik Szakkollégium hallgatóival is további ismeretek szerezni.

rovat: Egyéb

Keresztény Roma Szakkollégium Hálózat tanévnyitó konferencia - ahogy mi láttuk

A cikk szerzői: Kismarci Heni és Kristály Christopher.

 

Idén újra megrendezésre került a Keresztény Roma Szakkollégium Hálózat (KRSZH) tanévnyitó konferenciája, melyen a Wlislocki Henrik Szakkollégium számára is biztosítottak négy fő számára helyet. Így a konferencián részt tudtunk venni. Név szerint: Horváth Rajmund, Kismarci Henrietta, Kristály Christopher és Trendl Fanni. 

rovat: Egyéb

Új év, új élmények

A cikk szerzője: Kalányos Péter.

Immár sokadik alkalommal ad helyszínt a Gandhi Gimnázium a Wlislocki Henrik Szakkollégium által megrendezett projekt hétvégének. Idén szeptemberben, 31 ösztöndíjas és 1 vendéghallgató vett részt az eseményen.

rovat: Egyéb

A Jubileum 650 PTE Nap margójára

A cikk szerzője: Kismarci Henrietta. 

Szeptember 2-án az egyetemalapítás alkalmából rendezett nyilvános rendezvényen az egész napos programokon sokan vettek részt, hogy az PTE felhívására együtt ünnepeljék meg a 650 évvel ezelőtt alapított első magyar egyetem születését. A Pécsi Tudományegyetem 2017. szeptember 2.-án egy mindenki számára nyitott rendezvényt tartott, ahol a Wlislocki Henrik Szakkollégium is részt vehetett, kapcsolatot teremthetett az érdeklődőkkel, kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

rovat: Egyéb

Diversity Festival 2017 - Celebrating pluralism - szakkollégistánk beszámolója

A cikk szerzője: Rigó Bálint.

A Diversity Festival egy már több éves múltra visszatekintő rendezvény a YEN (Youth of European Nationalities YEN / JEV) szervezésében. Az idei évben lehetőségem nyílt részt venni a fesztiválon a Piren Amenca önkénteseként.

rovat: Egyéb

Ördögkatlan fesztivál - 2017

A cikk szerzője: Schaffer János.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium idén nyáron is képviseltette magát az Ördögkatlan fesztiválon. Augusztus elején 10. alkalommal került megrendezésre a fesztivál színházzal, zenével, képzőművészettel, családi programokkal. A szakkollégium számos érzékenyítő játékkal készült, valamint olyan beszélgetéseket generált, amely alatt a látogatók az identitásukra, vagy az előítéletükre tudtak reflektálni. A többnapos fesztiválon lehetőség nyílt arra is, hogy a látogató elmélyítse a cigányságról alkotott képét. 

rovat: Egyéb

Bánkitó Fesztivál: a WHSz kivonult!

A cikk szerzője: Rigó Bálint.

A Bánkitó Fesztivál nem csak egy zenei fesztivál, hanem civil és kulturális fesztivál is, ami minden évben egy-egy fontos társadalmi probléma köré szerveződik. Az idei évben ez a korrupció volt. A téma jóvoltából számos a korrupcióval kapcsolatos workshop, társas és civil szervezet vagy csoport képviseltette magát, valamint számos színházi darab is született a témával kapcsolatban, melyek bemutatásra kerültek a helyszínen.

rovat: Egyéb

Beszámoló a 2017-es EFOTT-ról egy szakkolis szemével

A cikk szerzői: Trendl Fanni és Kátai Dalma.

A PTE Wlislocki Henrik Szakkollégium 2017-ben pályázott az EFOTT Fesztivál Civil Térben való megjelenésére. A pályázatot megnyertük és így részt vehetett három lelkes diákunk a fesztiválon. Az alábbiakban Kátai Dalma szubjektív beszámolóját olvashatjátok.

rovat: Egyéb

Felvételi felhívás - 2018. január

A PTE Wlislocki Henrik Szakkollégiuma

rovat: Egyéb

Oldalak

You shall not pass!