Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

Szeptemberi összetartás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A cikk szerzője: Mester Anna.

Szakkollégiumunk egyik programja az Összetartás. Havonta kerül megrendezésre a kollégisták számára és ahogy a neve is sugallja, értünk van, hogy a bennalvós hétvégéken kívül is együtt lehessen a csapat. Általánosan megközelítve, ami miatt az összejövetel a nevét kaphatta: hogy közösen megbeszéljük az adott hónap történéseit a szakkollégiummal kapcsolatban, valamint lehetőségünk nyíljon személyes beszámolók elmondására, illetve az adott problémák megbeszélésére is. Ez a szeptemberi hónapban is így alakult. 

Elsőként lehetőségünk nyílt megbeszélni, hogy kivel mi történt az adott hónapban, majd a szakkollégiumot érintő eseményekről konzultáltunk. Christopher ( az egyik szakkollégista társunk) számolt be nekünk a miskolci utazásukról, hogy milyen programok voltak, illetve hogy hogyan érezték magukat az Országos szakkollégiumi találkozón.

 Felvilágosítást kaptunk továbbá arról is, hogy az adott hónapban mik lesznek a szakkollégium által elvárt feladataink, ezek közé tartozott például a közösségi térben való ügyelés, a tanulmányaink során igen fontos idegennyelvi kompetenciák fejlesztése, főleg az angol, és a német nyelv tanulása kapcsán. 

Ezután mikro csoportos megbeszélés következett, ahol a „Mi hónapunk” c. program megvalósításán dolgozhattunk. Minden kiscsapat egy hónap megszervezéséért felel, de a csoportok segítik egymás munkáját hol részvétellel, szervezési segítséggel, vagy csak az ötleteikkel.

Ezek a programok által mindig egy kicsit jobban érezhetjük azt, hogy tartozunk valahová, ahol figyelnek ránk, és érdeklődnek sorsunk iránt, valamint hogy az álmainkat oly módon tudjuk megvalósítani, ami számunkra a legmegfelelőbb. Láthatjuk, hogy a „harcban” nem vagyunk egyedül, mert támogatnak bennünket a célunk elérésében.

 

rovat: 
You shall not pass!