Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

Rigó Bálint

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az a három év, amit eddig a szakkollégium tagjaként töltöttem, számomra már túlmutat a szakkollégium által nyújtott lehetőségeken és kereteken, mivel egy olyan közösség részévé válhattam, amely már teljesen átjárja mindennapjaimat. A szakkollégiumon keresztül nem csak szakmailag, de emberileg is sokat fejlődtem és ez nagyrészt a szakkollégiumi közösség egy részének köszönhető, amiért mindig is hálás leszek nekik, és a szakkollégiumnak, hogy biztosította számomra ezt a lehetőséget.

A jövőben a társadalomföldrajz területén szeretnék tudományos munkát végezni a politika földrajz, etnikai, vallás-földrajz témakörében. Tanulmányaim befejeztével középiskolai vagy egyetemi tanárként szeretnék elhelyezkedni. 

A legnagyobb motiváció számomra a saját elvárásaimnak való megfelelés és a céljaim elérése, melyek között szerepel, hogy kitörjek azon szociális környezetből, ahonnan jöttem. Szeretném a világot bejárni és jobban megismerni, hiszen a tapasztalatokon keresztül is sokat tanulhatok a világról. Jövőbeli célom pedig, hogy minél többet tudjak és tanuljak, és azt a tudást pedig megoszthassam. 

Az én forgatókönyvem egyik része, hogy tanár legyek. Nagyjából 6-7.-es osztályos lehetem mikkor eldöntöttem tanár szeretnék lenni, és az óta rendíthetetlenül haladok célom elérése felé.

 

You shall not pass!