Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

Orsós János

Nyomtatóbarát változatPDF változat

“Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Weöres Sándor

 

A WHSz számomra egy kisebb bázist jelent az egyetemen belül. Egy felhívás által értesültem a WHSz tagfelvételéről, és mivel minden szempontnak megfeleltem, így felvételre jelentkeztem. A szakkollégiumon belül rengeteg új ismeretségre és komoly barátságokra tettem szert. Ezenkívül nagyon jó és színvonalas szakmai, illetve anyagi támogatásban is részesültem, amely hozzájárult az egyetemi/ tudományos előrehaladásomhoz. Az eddig itt töltött éveim alatt sikerült a tagokkal elmélyített kapcsolatot kialakítanom, gyakorlatilag egy kis család képe jut eszembe a WHSz-ről.

Jelenleg is végzek tudományos kutatásokat, és mivel már rendelkezem némi tapasztalattal, ezért a jövőben is szeretném ezt folytatni. Tudományos érdeklődési körömbe tartoznak a filozófiával, irodalomtudománnyal és cigánysággal kapcsolatos elméleti tevékenységek. Alapvetően tehát két fő vonulatot képzelek el magam előtt: egy filozófiai/irodalomeléleti és egy cigánysággal összefüggő kutatást végeznék. Filozófiában a kontinentális irányzatokkal, míg a cigányság kapcsán az irodalmi reprezentációjukkal foglalkoznék.

Tanulmányaim sikeres végzéséhez nagyban hozzásegít az a felismerés, hogy az új ismeretek, kompetenciák elsajátításával a saját szakmai előmenetelem számára teremtek lehetőséget. Nagy motivációt jelent számomra a tanáraimmal való jó kapcsolatom, illetve az eddigi publikációs és konferencia szereplési lehetőségeim. 

Az én forgatókönyvem egyik része, hogy ebben a csendes, mindent megalapozó szakaszban a lehető legtöbb tudást szívjam magamba, hogy kialakítsam a saját, számomra legoptimálisabb jövőképet. Erősödni testben, lélekben, szellemben, hogy a következő fejezetekben akadálytalanul magabiztosan és sikeresen végezzem tevékenységeim. Addig pedig marad: a türelem, a kitartás, a szorgalom és a pozitivitás. 

 

You shall not pass!