Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

Látogatás a POSZT-on

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A cikk szerzője: Pápai Boglárka.

Hosszú évek óta Pécs ad otthont az országos színházi találkozónak, a POSZT-nak. Ezen rendezvény keretein belül nyílt lehetősége részt venni a kíváncsi szakkollégistáknak Gorkij, Makar Csudra előadásán, mely Farkas Franciska önálló estje, ahol  Gorkij novelláját meséli és játssza el. Az előadás rendező-dramaturgja a Trojka Színházi Társulás alapítója, Soós Attila. A darab Karafiáth Orsolya és a Harmadik Hely lakásszínház személyes felkérésére született.

Franciska az előadás során hat szerepet játszott el. Bámulatosan váltott egyik szerepből a másikba, teljes átlényegüléssel, maga a játék és a történet harmóniája történet gondolkodásra és maximális koncentrációra sarkallta a közönség tagjait.

Már az előadás előtt is nagy népszerűségnek örvendett Franciska a szakkollégisták körében, hiszen már több ízben láthatták mozifilmben (Viktória, Aranyélet, Brazilok), sőt a korábbi évek RMUSP ösztöndíjasai személyesen is találkozhattak, és beszélgethettek vele az ösztöndíjátadó gálán.

Az előadást követő kis szünet után Franciska válaszolt a közönség által feltett kérdésekre, ahol kitért a cigány identitására, beszélt családjához és a munkájához, karrierjéhez fűződő kapcsolatáról is. Egy igazán kedves és alázatos személyiséget ismerhettek meg benne a résztvevők.

rovat: 
You shall not pass!