Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

Kismarci Henrietta

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A WHSz egy nagyon jó lehetőség, mivel  sokféle területről ismerhetek meg tehetséges embereket.  Egyértelműen a közösség az, ami érezteti velem, hogy valahova mindenképp tartozom, így nem is volt kérdés, mikor először hallottam róla, hogy részese szeretnék-e lenni.

A kisemlős fajkészlet időbeli változásáit vizsgálom, illetve a területfoglalás és kolonizáció értékének kutatom a különböző mintavételi területeken. Illetve a természetes és antropogén zavarások hatásának feltérképezését a kisemlőskompozícióra, mozgásdinamikára. Továbbá szeretném megtanulni a fajok terepi felismerését, illetve az indirekt módszereknél a meghatározást  koponyaparaméterek alapján. Már egész kicsi korom óta azért tanulok, hogy én dönthessem el, hogy mivel szeretnék foglalkozni a következő évtizedekben, de azzal mindig is tisztában voltam, hogy ez a foglalkozás az állatok köré fog épülni. Nagyon fontos, hogy a későbbiekben segíthessem a testvéreim, édesapám  életét is, ezzel stabilizálni a mindennapokat.

Az én forgatókönyvem egyik része, hogy befejezzem a lehető legsikeresebben a tanulmányaim, valamint megfelelő képzettségű, tudású zoológus legyek. Nemzeti parknál, vagy állatkertben szeretnék dolgozni, de ezelőtt még szeretném elvégezni a mesterképzést is.

A szakkollégiumi részről, pedig minél többet tudjak meg a cigányságról, kultúráról, művészetről, szeretném, ha elsajátíthatnám későbbiekben a lovári nyelvet legalább alapszinten. Értékes tagja szeretnék lenni a közösségnek, akire számíthatnak a társai, illetve az önkéntesség során meg szeretném mutatni a fiataloknak, hogy van választásuk és bátran éljenek vele.

 

You shall not pass!