Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

A Jubileum 650 PTE Nap margójára

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A cikk szerzője: Kismarci Henrietta. 

Szeptember 2-án az egyetemalapítás alkalmából rendezett nyilvános rendezvényen az egész napos programokon sokan vettek részt, hogy az PTE felhívására együtt ünnepeljék meg a 650 évvel ezelőtt alapított első magyar egyetem születését. A Pécsi Tudományegyetem 2017. szeptember 2.-án egy mindenki számára nyitott rendezvényt tartott, ahol a Wlislocki Henrik Szakkollégium is részt vehetett, kapcsolatot teremthetett az érdeklődőkkel, kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

Rengeteg teljesen új játékkal vett részt szakkollégiumunk ezen az ünnepi eseményen. Többek között élő honfoglaló játék volt, ahol a kérdések a romológiához, és az idén 650 éves egyetemünk alapításához kapcsolódtak.  A játékos kedvűek részt vettek egy nyereményjátékon, amin pólót, általunk készítetett életút társasjátékot, és több kötetet is elvihettek. Akik a standunknál jártak bepillantást nyerhettek a szakkollégiumunk különböző karokon, és szakokon tanuló hallgatóik tevékenységeibe. Az odalátogatók megismerkedhettek egy kicsit a szakkollégium nyújtotta lehetőségekkel, amik hozzájárulnak ahoz, hogy a hallgatók sikerrel haladjanak kortársaikkal együtt a diplomaszerzés felé, közben identitásukban tudatos, és társadalmilag elkötelezett értelmiségi felnőttekké váljanak.

A város szívében tartott szabadtéri eseményen üzenő falunkon láthattuk, hogy ki milyen világban szeretne élni, például ahol az álmok valóra válnak, ahol mindenki szava meghallgatásra kerül, teret kap a kreativitás, és nincs negatív diszkrimináció.

Együtt ünnepelhettük ezt a fantasztikus 650 évfordulót, így a szombati nap folyamán újabb ablak nyílt a Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégiuma és az érdeklődők  között. 

 

rovat: 
You shall not pass!