Pécsi Tudományegyetem

Wlislocki Henrik Szakkollégium

 

 

pályaorientáció

Pályaorientációs látogatás a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban

A cikk szerzője: Trendl Fanni.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium 2016. október 27-én a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjában részvevő 15 diákjához látogatott el.  Az „Éld az életem” című szerepjáték csütörtök délután ismét útjára kelt, most a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjában részvevő diákjaihoz vittük el. A játékot teljes beleéléssel játszották és ezt követően egy jó beszélgetés alakult ki, ahol szinte mindenki megszólalt. Egytől egyig tudták mondani a céljukat és azt, hogy egyetemen szeretnék folytatni, azonban ennek az útja még nem tisztult le teljesen bennük. Főként erről folyt a beszélgetés, illetve, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg számukra a bekerülés során.

A szerepjátékról a következőképpen vélekedett egy srác: „Én már 100%-ig tudom, hogy egyetemre jelentkezem, azonban ez a játék 110%-ra emelte a döntésemet”, amire a többiek bólogatva jelezték, hogy ők is így gondolják.  A beszélgetés második részében a diákok feltették a felvételivel és az egyetemi élettel kapcsolatos kérdéseiket, majd pedig a Dobó Tibor a WHSz ösztöndíjasa bemutatta a Szakkollégiumban működő ösztöndíj programot.  

rovat: 

Pályaorientációs látogatás a Mohácsi Kisfaludy Gimnáziumban

A hír szerzője: Trendl Fanni.

 

 

A Wlislocki Henrik Szakkollégium 2016. október 21-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi- és Iparkamarával együttműködve pályaorientációs napon vett részt a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban. A délelőtti program keretében 71 fő (12., 11. és 10. évfolyamos diákok vegyesen) hallhattak információkat a PTE BTK Wlislocki Henrik Szakkollégium ösztöndíj programjáról illetve a PTE BTK képzési kínálatáról Mester Annától, a Szakkollégium ösztöndíjasától illetve Trendl Fanni és Schaffer János szakmai megvalósítóktól.. A foglalkozás során rotációs formában egyszerre 10-12 diák 20 perces blokkokban tehette fel kérdéseit és tájékozódhatott a fenti kérdésekben.

rovat: 
Feliratkozás RSS - pályaorientáció csatornájára
You shall not pass!